18. prosince 2015

ESCAPE MASTER

S postupem času, se stávají vánoční večírky spíš nutným zlem, než dlouho očekávanou záležitostí.  Letos tomu bylo ovšem jinak, na vánoční večírek jsem se po dlouhé době opět těšil. A mohl za to momentální fenomén "úniková hra". Konkrétně od tvůrců ESCAPE MASTER a jejich kousek Pacien č. 27.

Od tvůrců se dozvíte z jejich webu toto: 

PSYCHIATRICKÁ LÉČEBNA – PACIENT č. 27

Přinášíme Vám napínavý příběh odehrávající se v tajné a děsuplné psychiatrické léčebně. Šílenství se zde vyskytuje na všech stranách. Lékaři a sestry totiž v této léčebně provádějí na pacientech neschválené pokusy. Jedním z nejobávanějších a nejšílenějších pacientů je pacient č. 27, kterého měla na starosti zdravotní sestra Anna. Anna mu měla pravidelně podávat pokusné látky a sledovat jejich vliv na pacientovo tělo a mysl. Jednoho dne však Anna během směny v léčebně záhadně zmizela. Naposledy byla viděna právě u obávaného pacienta č. 27, který jako jediný ví, co se s Annou stalo. Pravdu však zakódoval a ukryl do šifer, které sám vytvořil.

Říká se, že se Anně pacient č. 27 pomstil a každému, kdo se pokusí objasnit její zmizení, poskytne přesně 60 minut na to, aby pronikl do jeho šílené mysli a šifry vyřešil. To se však zatím nikomu nepodařilo a ty, kteří se o to pokusili, již nikdo nikdy nespatřil … Dokážete odhalit pravdu a dostat se z léčebny včas?

Zbytek je na vás ;). 

Pokud si chcete hru opravdu užít, tak doporučuji zde přestat číst, protože následující text, obsahuje drobné SPOILERY, bez kterých by nebylo o čem psát. Takže pokud se chcete nechat překvapit, tak vězte, že je to hodně dobrý a ač mě tento typ her/soutěží nezajímá, tak jsem se velmi dobře bavil a rozhodně doporučuji.




Další text už je pouze na vaše riziko!





V době, kdy jsme šli na hru se toho na netu o této hře nedalo nic moc dohledat a tak jsme nevěděli do čeho vlastně jdeme. Představovali jsme si takový malý český Boyard.  A ve své podstatě to tak i bylo.

Naše fantazie pracovala na plné obrátky a shodli jsme se na tom, že je jedno jaké to bude, hlavně, aby tam nebyli pavouci, hadi, šváby a podobná havěť. Dobrá zpráva pro všechny "fobi", naštěstí nic "živého" tam není. 

Jelikož nás bylo celkem 15, tak jsem se rozdělili do týmů po 5ti lidech a po hře jsme se napříč týmama shodli, že nás tam bylo moc. Na druhou stranu, musím říci, že obsluha, nás "varovala", že skupiny by měli být maximálně o velikosti 5-6 lidí a spíš doporučovali méně, než toto maximum. Po odehrání, nám nezbývalo nic jiného, než jim dát za pravdu. Kdybychom byly maximálně po 4 tak bychom si to užili ještě o trochu více. Takto se běžně stávalo, že člověk zkoumal jistou část, mezitím někdo jiný na něco přišel, hra se o kus posunula dále a jelikož ve hře vše dost na sebe navazuje, tak se stalo, že člověku unikla souvislost a než se chytnul, tak buď to zkoumal něco co již bylo prozkoumáno a nebo prostě jenom ztrácel čas snažil se „dostihnout“ zbytek ;). 

Co se týká herního prostředí, tak je to v podstatě jedna místnost, která je prošpikovaná hádankami. A vzhledem k tomu, že postup hry závisí na číselných zámcích, tak se většina rébusů řeší číslama. Na druhou stranu není to nic co by musel řešit studovaný matematik, ale určitě ten koho baví čísla, to bude mít snazší. Celou dobu se v místnosti linula děsivá hudba a celková atmosféra byla hororová. V případě potřeby je možno požádat o nápovědu, nebo pokud se vydáváte zcela špatným směrem vám obsluha může poslat SMS, která by vás měla usměrnit. Z toho vyplývá, že jste celou dobu monitorováni a to jak zvukově, tak vizuálně pomocí kamer.

Jako bonus s sebou do místnosti dostanete „bonus hádanku“, která imho byla neřešitelná a popravdě až když nám pan primář podruhé řekl, jak na to, tak jsem to pochopil, na druhou stranu si myslím, že i s návodem by team potřeboval více času, než našich necelých tří minut, které nám zbyly, po uniknutí z blázince ;).

Celkově to hodnotím jako velmi dobrou zábavu, nejenom na zimní večer ;) Pokud se chcete pobavit, provětrat své mozkové závity nebo si jenom zpříjemnit firemní večírek, tak určitě neuděláte chybu s http://www.escapemaster.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat