29. března 2011

Velký bratr nás sleduje.

Právě teď jsem objevil novou featuru gmailu. Posílal jsem email a v textu jsem napsal PŘIKLÁDÁM (přiložil jsem zkopírovaný text) a při odeslání mi vyskočilo okno s hláškou, že jsem do emailu napsal slovo PŘIKLÁDÁM, ale že jsem nic nepřiložil, jestli tedy chci odeslat nebo ne. Což mi přišlo jako dobrá věc. Na druhou stranu, když si uvědomím, co všechno se dá takto sledovat aniž by o tom člověk věděl mě trochu děsí.

12 komentářů:

  1. Takhle se da naprogramovat prakticky cokoliv, zalezi na platforme toho webmailu a na ochote programatora tam naflakat tu silenou spoustu podminek a souvislosti :o)

    OdpovědětVymazat
  2. To je mi jasný a věřím tomu, že v jistých věcech ochota tu je :D

    OdpovědětVymazat
  3. takze se nemusis bat, moc toho tam nebude, jen nekolik klicovych slov :o) sledovani to tedy neni :o)

    OdpovědětVymazat
  4. otazka je, jestli je to legalni - ... protoze tim analyzujes obsah mailu a v nasich podminkach by se mohlo jednat o poruseni listovniho tajemstvi

    OdpovědětVymazat
  5. treba my to zavadet nebudem :o) i kdyz to uzivatelum zjednodussi zivot, ale me, coby techsuppu, by to zivot jen stizilo :o))))

    OdpovědětVymazat
  6. pár klíčovejch slov stačí :D a co se týká porušení listovního tajemství, tak s tím bych si v našem státu rozhodně těžkou hlavu nedělal :D tady se porušuje kde co :(( a i když se najde viník tak s tím soud nic neudělá atd. :((

    OdpovědětVymazat
  7. dovolim si nesouhlasit, soud i posta s tim neco dela, hlavni problem je, ze lidi nepodavaji trestni oznameni, kdyz to udelaji, pak je to pomerne rychle vyreseno - zkusenost mam, nebot primo spolupracuju s utvarem zvlastnich cinnosti policie cr a resime prumerne 3 pripady tydne - tak aspon tohle funguje :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, ale ber to takhle, budu se domlouvat na nějaké ilegální činnosti, která bude nezákonně odposlouchávána, a nejenom díky tomu mě usvědčí a třeba zabrání nějaké globální katastrofě. Narážím třeba na teroristický útok. Jaká je asi pravděpodobnost, že si jednak budu stěžovat, že mě ilegálně odposlouchávali a jaká je pravděpodobnost, že mi soud vyhoví???? Tím chci říci, že pokud někdo do emailu naprogramuje hlídat slovo "bomba" tak je velká pravděpodobnost, že to někoho asi začne zajímat, když třeba každej druhej emial bude v bombovém kontextu. A jakou mám jako uživatel záruku, že se tohle na pozadí neděje? Je to pouze řečnická otázka.

    OdpovědětVymazat
  9. s tou prvni casti souhlasim - dal to uz neni moc realizovatelny, protoze mi jako poskytovatel freemailu nemame pravo na to monitorovat, prohlizec, ci jinak zachazet s obsahem mailu uzivatelu bez jejich povoleni nebo na zaklade zadosti policie a plati to tak predpokladam vsude na svete - tzn. nesleduj tolik ty americky filmy :o))))

    OdpovědětVymazat
  10. :) jasný, je to paranoidní a jasně že moje spekulace vycházejí s filmů, ale kdo mi zaručí, že se tak neděje? A nejvíc jasný je to, že se k tomu nikdo dobrovolně nepřizná ;).

    OdpovědětVymazat
  11. nezaruci nikdo, ale jeste jsem se s tim nesetkala :o) ted navic vejde v platnost zakon a nebudeme smet uchovavat zadny logy, takze to pro nas bude na houby, pro uzivatele to prej bude lepsi :o)

    OdpovědětVymazat